Medicinska masaža

Masaža je puno više od samog dodira. Počeci masaže su u grčkoj kulturi i starom Rimu. Danas u cilju zdravog načina života masaža je sve traženija. Mnoga oboljenja danas se karakteriziraju kao psihosomatska što ukazuje na povezanost duh/duše/ i tijela. Promjene u duševnom životu dovode do organskih promjena u čovječjem tijelu.

medicinska masaza

„Put do zdravlja osigurava svakodnevna aromatska kupka i masaža mirisnim uljima“ napisao je Hipokrat oko 400 g.p.n.e. dakle, da masaža utječe na duh znali su već stari Grci, a stotine generacija otada koriste čarobnu formulu. Učestalost provođenja tretmana ublažava mišićnu napetost i omogućuje kontinuiran rad krvožilnog sustava, oslobađa negativnu energiju, rasterećuje umor i pruža dotok kisika do svake stanice, stimulira rad unutarnjih organa i probavnog trakta, pa djeluje na psihu i nesanicu. Masažom se smanjuje bol u vratnom dijelu, leđima i glavi koja se često očituje kroz niz drugih senzacija, uzrokuje velike smetnje, a mnoge od nas dovodi u zabludu da se radi o mnogo težim problemima.

8 komentara o “Medicinska masaža

 1. Buon Giorno Sergio………..
  Desidero esprimere la mia gratitudine ed il mio ringraziamento per il grande aiuto che mi hai dato

  Rosanna

 2. Dragi Sergio..kad sam stigla u Pulu trazila sam nekog tko bi znao masirati moju kcerku…Ona ne hoda ima blokirane bubrege itd….Bog mi je dao tu srecu i poslao VAS–.Moja kceka je bolesnik Sclerodermia..Hvala vam od srca .. Sad su bubresi poceli raditi .nek vam bog da puno srece izdravlj…vi ste predivna osoba i to zasluzite..Pozdrav .

 3. 02.01.2008.

  Već godinama dolazim i svaki put nakon tvoje masaže sam preporođena i poletna. Hvala tebi na energiji koju nam daješ, a hvala i osobi koja mi te preporučila. Nakon svake masaže osjećam se opušteno i ugodno a i bolovi nestanu. Zato se uvijek ponovo vraćam iako neonoliko često koliko bih trebala. I nikad neću dovoljno nahvaliti jer tvoja ruka uz ulja i mirise stvaraju čuda ne samo za tijelo već i za um.
  I zato hvala i vidimo se opet.

 4. 01.08.2007.

  Ciao Sergio,
  puno Vam hvala za te super masaže. Jako je meni i Carstenu žao što živimo tako daleko i ne možemo ćešće dolaziti do Vas. Ali iduće godine se sigurno vraćamo, tako da se možemo opet tako super opustiti. Pomogli ste masažama da ovaj naš odmor bude još bolji. Puno energije za svakodnevni posao smo dobili. Sigurno će dugo trajati ta energija. Već su troje osobe iz sela i ljudi kod kojih smo iznajmili kuću pitali za Vaš broj. Nadam se da će i oni uskoro upoznati tu super masažu.
  Puno Vam hvala i vidimo se po ljeti 2008.

 5. 09.07.2007.

  Samo Bogu mogu zahvaliti što mi je pokazao put do tako dobrog masera i ćovjeka koji daje nesebično sebe, kako bi nama, korisnicima tretmana, bilo posebno dobro.
  Do mog prvog dolaska u tvoj salon (negdje početkom jeseni 2005.) odlazila sam na različite masaže u HR i u inozemstvu, ali od tada nisam ni pomislila tražiti bolje…. našla sam NAJBOLJE! Tu ću dolaziti dok god budem mogla.
  Poznanici kojima sam te preporučila, su mi zahvalni. Ja više ne tražim bezvrijedne poklone za ljude koje volim, jer znam da je tvoja masaža najosobniji i najvredniji poklon. Evo sada masiraš mog supruga, kojeg nije bilo lako nagovoriti i vjerujem da ćemo ubuduće zajedno dolaziti.
  To je najbolja investicija i truditi ću se dolaziti svaki mjesec.
  Hvala

 6. 26.01.2006.

  Caro Sergio!
  La tua forza non sta nella tua mente, non solo il tuo fisico dimostra la tua grandezza!!!
  Sei immenso nel dare se stesso a persone sconosciute nell intento di aiutarle; le vibrazioni positive che emoni non hanno prezzo, i momenti di beatitudine che concedi sono preziose!

 7. 09.09.2004.

  Dragi Sergio, moji utisci su prekrasni.
  Iza svake Vaše masaže osjećam se odlično. Godinama unazad čula sam za masaže, ali do sada kada ste me počeli masirati da mi mogu pomoći. Drago mi je da sam počela sa masažama i da baš Vi me masirate.
  Stvarno imate zlatne ruke, poslije masaže osjećam se opušteno, relaksirano i sve crne misli nestaju, budem kao nova i zdrava osoba,
  zahvaljuejm Vam od srca.

 8. 21.07.2004.

  Sergio carissimo,
  Sono arivata a Pola dopo un lungo viagio…. stanca fisicamente e stanca „dentro“ .
  Il miracolo è stato incontrare lei che mi ha oferto la strada verso la lueidita della mente che passa sempre a traverso un buon uso che dobliamo fare del nostro corpo.
  Grazie, con affetto

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *